Renovam / Reabilitam locuinte

volunteer man on framingAvând în vedere că Door to Home are o experienţă bogată în domeniul construcţiilor sociale şi mai ales în gestionare problemelor identificate în comunitate în materie de locuit şi de îmbunătăţirea condiţiilor de locuire şi totodată pe fondul unor resurse materiale din ce în ce mai scăzute, se caută în permanenţă noi modalităţi prin care să putem asista cât mai multe familii în rezolvarea problemelor cu un cost cât mai mic.

Programul de renovare se va desfăşura în felul următor: un specialist Door to Home va merge şi va face o evaluare tehnică a locuinţei solicitantului/beneficiarului, evaluând nevoia şi totodată propunând soluţii clare de intervenţii pentru remedierea problemei. În următoarea etapă beneficiarul primeşte materialele de construcţie necesare, în limita unui plafon (4000 RON). Acesta va avea responsabilitatea de a-şi face remedierile, urmând ca la finalizarea lucrărilor o echipă formată din specialistul Door to Home şi beneficiar să semneze un proces verbal de constatare a lucrărilor.

Costul materialelor de construcţie va fi returnat în maxim 3 ani fără dobândă sau profit pentru Door to Home. Pentru a creşte gradul de implicare al membrilor comunităţii în rezolvarea problemelor acesteia, Door to Home menţionează că parte foarte importantă a parteneriatului cu beneficiarul, implicarea acestuia din urmă, în activităţi similare realizate în comunitate timp de 10 zile.

Proiectul doreşte o remediere a problemelor de locuire pentru cât mai multe familii, lucru ce este posibil de realizat prin faptul că în paralel pot fi servite mai multe familii, acestea având obligaţia să se ocupe de punerea în operă a materialelor de construcţii solicitate, fiind ajutaţi în mod direct de ceilalţi beneficiari din comunitate, prin prestarea de ore de voluntariat.

Prin acest sistem se doreşte o mai bună interacţiune a membrilor comunităţii, creşterea gradului de implicare activă a acestora în activităţile desfăşurate în comunitate, şi totodată schimbarea mentalităţii conform căreia altcineva trebuie să rezolve problemele apărute.

 

Misiunea noastra

Door to Home este o organizatie neguvernamentala, non-profit, care construieste, renoveaza si reabiliteaza locuinte simple, decente si accesibile ca pret, pentru si impreuna cu cei defavorizati, cu ajutorul voluntarilor si al resurselor din comunitate.

Contactați-ne

Door to Home
Str. Bogdan Voda, nr. 12, Cam. 14
Rădăuţi, Suceava, 725400
România

E-mail: info@doortohome.ro
Tel: 0230 - 562751

Conectează-Te

facebook