Construim case

insulating houseConsiderăm că având o locuinţă decentă şi un spaţiu primitor, copiii vor avea rezultate mult mai bune la şcoală şi vor putea relaţiona altfel cu ceilalţi copii. Se vor crea legături de prietenie şi colaborare între această familie şi familiile vecine lucru ce va duce la o atmosferă mult mai sigură în acea comunitate. Având o locuinţă în care familia este unită, se evită abandonul şcolar cauzat de lipsa supravegherii copiilor de către părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Se previne dezbinarea familiilor care este o altă consecinţă a migrării acestora în alte ţări. Cu alte cuvinte nu urmărim doar construirea de locuinţe ci şi construirea de comunităţi, impact ce dorim a se perpetua pe o perioadă de timp cât mai lungă.

Locuinţele cu o suprafaţă ce variaza intre 54-65 mp formate dintr-o bucătărie, un living, baie şi două dormitoare vor fi un mediu prielnic în care copiii pot să se dezvolte într-un mediu cât mai sănătos şi decent.

Programul nostru nu face cadou aceste locuinţe, având ca scop secundar pe lângă eliminarea locuirii sărăcăcioase şi construirea de comunităţi. Astfel toate familiile selectate vor participa la construcţia propriei case şi la alte locuinţe prestând cel puţin 1500 de ore de muncă voluntară (în sistem clacă). După mutarea în casă vor contribui financiar la a fi ajutate alte familii în nevoie, achitând lunar o sumă suportabilă din veniturile lor mai modeste.

Acest model participativ are ca scop conştientizarea şi responsabilizarea beneficiarilor asupra importanţei comunităţii. Multe din problemele comunităţii se pot rezolva cu resurse deja existente însă neexploatate.

De asemenea credem că familiile nu au nevoie de milă ci mai degrabă au nevoie de capital. Din acest motiv familiile vor plăti vreme de 20 ani contravaloarea materialelor de construcţie (exclusiv manopera care se realizează cu ajutorul voluntarilor) și serviciilor efectuate pentru realizarea locuințelor. Plățile lunare încasate vor ajuta Door to Home să ajute mai multe familii şi totodată nu aduce atingere demnităţii familiilor beneficiar. Cel mai frumos lucru este că de fapt asociația noastră devine un vehicul, o platformă de într-ajutorare între familii. Sumele achitate lunar de familiile beneficiar sunt adecvate veniturilor lor modeste.

 

Misiunea noastra

Door to Home este o organizatie neguvernamentala, non-profit, care construieste, renoveaza si reabiliteaza locuinte simple, decente si accesibile ca pret, pentru si impreuna cu cei defavorizati, cu ajutorul voluntarilor si al resurselor din comunitate.

Contactați-ne

Door to Home
Str. Bogdan Voda, nr. 12, Cam. 14
Rădăuţi, Suceava, 725400
România

E-mail: info@doortohome.ro
Tel: 0230 - 562751

Conectează-Te

facebook