Preventie si raspuns la dezastre

doamna domnicaAvând în vedere gradul ridicat de risc de producerea de dezastre naturale al zonei, foarte multe familii sunt expuse riscului producerii de inundaţii, alunecări de teren şi cutremure. În urma evenimentelor din 2005 şi din 2010 s-a constatat o lipsă de educare în ceea ce priveşte comportamentul adecvat în cazul producerii astfel de evenimente, precum şi lipsa unui echipament minim necesar intervenţiei imediate în astfel de cazuri.

Door to Home va răspunde în caz de catastrofe, indiferent de scară, apelând la experienţa acumulată în astfel de intervenţii, pe baza cunoştinţelor, resurselor şi a capacităţii de care dispune. Răspunsul va veni în concordanţă cu competenţele dobândite în materie de adăpost şi locuire, în contextul unor intervenţii sustenabile pe termen lung.

Door to Home poate răspunde în mod direct, îşi poate asuma un rol de susţinere sau poate interveni prin parteneriatele cu alte ONG-uri locale sau internaţionale. În plus, va continua să intervină în încercarea de a diminua în primă fază efectele unor dezastre şi apoi punând în funcţiune strategiile dezvoltate, atât în cadrul programului de răspuns la dezastru, cât şi în cadrul programelor standard de locuire.

Printre obiectivele programului se numără patru direcţii cheie: elaborarea unor strategii de prevenţie, urmărind reducerea riscului în cazul unui dezastru, pregătirea unor programe de intervenţie cu implementare rapidă, reducerea efectelor într-o primă fază a dezastrului şi implementarea unor programe de recuperare pe problemă locuirii.

  1. Inundaţii
  2. Prevenţie şi pregătire dezastre
  3. Reducerea riscurilor de dezastre
  4. Ajutor umanitar
  5. Intervenţii de urgenţă

 

Misiunea noastra

Door to Home este o organizatie neguvernamentala, non-profit, care construieste, renoveaza si reabiliteaza locuinte simple, decente si accesibile ca pret, pentru si impreuna cu cei defavorizati, cu ajutorul voluntarilor si al resurselor din comunitate.

Contactați-ne

Door to Home
Str. Bogdan Voda, nr. 12, Cam. 14
Rădăuţi, Suceava, 725400
România

E-mail: info@doortohome.ro
Tel: 0230 - 562751

Conectează-Te

facebook