Comunicate de presa

stafeta start (Tătar Nistor, Peter Costea)Rădăuți, 19 mai 2019 – Nistor Tătar din Rădăuți și Petre Costea din Houston, Texas, Statele Unite locuiesc și profesează la 10.000 de km distanță unul de altul, primul e primar în orașul bucovinean iar al doilea avocat consacrat în metropola americană. Nu s-au văzut niciodată până sâmbătă, 18 mai, când ambii au descoperit câteva lucruri în comun: alergarea ca pasiune, părul puternic grizonat și implicarea într-o acțiune caritabilă.

Astfel cei doi, la orele 10, sâmbătă, 18 mai 2019, au fost în prima linie (foto) la startul din fața Primăriei al ediției a III-a a șțafetei “Companii pentru Comunitate”, inițiativă desemnată să mobilizeze angajații diferitelor companii din comunitate și publicul în general să alerge cu scop de atragere de voluntari și fonduri pentru proiectele asociației Door to Home din Rădăuți. Care mai departe să construiască locuințe pentru familii în nevoie în programul anual Bucovina Build & Travel. S-au alăturat altor 60 de alergători ce au parcurs cele 12 segmente ale ștafetei însumând 25 de km.

cpc18 kilometrul 5Rădăuți, 1 septembrie 2018 – O inițiativă distinctă în România și în Bucovina, aflată la a II-a ediție, a avut loc la Rădăuți sâmbătă, 1 septembrie începând cu orele 10:00: angajații diferitelor firme din comunitate și din zonă au alergat cu scop caritabil în cadrul unei ștafete de 27 km, debutată la primărie și împărțită în 12 segmente. Ineditul este dat de faptul că fiecare segment începea în dreptul unei firme iar angajați ai acestora s-au înscris și au alergat unul sau mai multe segmente. Lor li s-au adăugat însă elevi, familii beneficiar, consilieri locali și chiar părinți cu copii în cărucior!

Inițiativa este numită “Companii pentru Comunitate”. Scopul acesteia este atragerea de fonduri de la persoane fizice și înscrierea de voluntari pentru proiectul Bucovina Build&Travel în beneficiul a 15 familii în nevoie de locuință. Foarte importantă este și  dezvoltarea responsabilității civice și promovarea sănătății prin alergare.

Misiunea noastra

Door to Home este o organizatie neguvernamentala, non-profit, care construieste, renoveaza si reabiliteaza locuinte simple, decente si accesibile ca pret, pentru si impreuna cu cei defavorizati, cu ajutorul voluntarilor si al resurselor din comunitate.

Contactați-ne

Door to Home
Str. Bogdan Voda, nr. 12, Cam. 14
Rădăuţi, Suceava, 725400
România

E-mail: info@doortohome.ro
Tel: 0230 - 562751

Conectează-Te

facebook