Despre noi

happy volunteer ladyDoor to Home este o asociaţie non-profit, creştină, prin programele sale, lucrează pentru eliminarea şi contracararea efectelor negative ale locuirii sărăcăcioase şi ale lipsei de adăpost din județul Suceava.

Pentru că locuirea adecvată este premisa dezvoltării armonioase a oamenilor şi comunităţilor, renovăm, construim, facilităm, educăm şi suntem activi pentru a crea fundamentele unor vieţi noi. Realizăm acestea antrenând donaţii, sponsorizări şi găzduind zeci de voluntari anual în programele Door to Home.

Prin muncă voluntară, prin donaţii de bani şi materiale ce pot fi deduse din impozitul pe venit, Door to Home renovează/reabilitează şi construieşte locuinţe simple, decente cu ajutorul familiilor partener. Casele noastre sunt vândute familiilor partener fără profit, acestea beneficiind de un împrumut ipotecar fără dobândă.

Filiala din Rădăuți a găzduit Euro2007 Build, cel mai mare eveniment de construcție și voluntariat din Europa: 27 de case în 5 zile. Evenimentul a fost desfășurat o dată cu intrarea în Uniunea Europeană a României. Peste 650 de voluntari au construit în numai 5 zile 27 de case pentru tot atâtea familii nevoiaşe din Rădăuţi, câte una pentru fiecare ţară membră a Uniunii Europene.

De ce exista Door to Home?

Va prezentam o statistica despre România – una dintre cele mai afectate țări din Uniunea Europeană:

  • 5,5 milioane de oameni din România locuiesc în condiții severe de sărăcie și au nevoie de renovarea locuinței (28,6%)
  • 41,2% nu au grupuri sanitare în casă, în timp ce media europeană este de 3,1%
  • 58% dintre români trăiesc în locuințe suprapopulate, în timp ce media europeană este de 17,8%

 

Misiunea noastra

Door to Home este o organizatie neguvernamentala, non-profit, care construieste, renoveaza si reabiliteaza locuinte simple, decente si accesibile ca pret, pentru si impreuna cu cei defavorizati, cu ajutorul voluntarilor si al resurselor din comunitate.

Contactați-ne

Door to Home
Str. Bogdan Voda, nr. 12, Cam. 14
Rădăuţi, Suceava, 725400
România

E-mail: info@doortohome.ro
Tel: 0230 - 562751

Conectează-Te

facebook